lunes, 1 de mayo de 2017

PAELLA VALENCIANA

Avui cuinem paella valenciana. Què rica!!!!

INGREDIENTES:
·         Un pollastre d'un quilo, correctament trossejat.
·         200 grams de magre porcí.
·         200 grams de bajoqueta, millor de ferradura.
·         125 grams de tavella i 125 de garrofó.
·         100 grams de tomaca ben picolada.
·         200 grams d'oli.
·         400 grams d'arròs.
·         Aigua (sempre doble que arròs).
·         Sal, pebre-roig (una cullereta plena, de les de café), safrà.
·         Un polsim de pebre negre (optatiu).

PREPARACIÓ:
1.         Posem a la paella l’oli a un foc de flama i quan l'oli és prou calent se li tira un grapada de sal i després el pollastre i el magre. Es regiren fins que comencen a daurar-se, moment en què s'afegiran la bajoqueta i la tomaca, se'ls peguen voltes i més voltes.
2.         Ben sofregit el conjunt, es tira el pebre-roig i s'aboca immediatament el litre d'aigua (que es tindrà a mà, perquè el pebre-roig no es creme).
3.         Es posen tot seguit els fesols tendres de la tavella, i del garrofó, el safrà i el pessic de pebre-negre en pols.
4.         A foc de flama viva es deixa bullir fins que tot estiga cuit. És el moment d'abocar l'arròs, afegint-li abans l'aigua que haja perdut pel bull, i es tasta de sal.
5.         La cocció prossegueix durant 10 minuts, i, a foc gradualment rebaixat, altres 10 minuts.
6.         Ja eixut, es deixa uns pocs minuts sobre el foc sense flama (ni tions fumejants), que socarrarà i caramel.larà l'arròs de la capa inferior, i formarà el deliciós socarrat.
7.         Treta del foc, es deixa reposar un minut o dos. Sovint s'acompanya, en anar a menjar-la, de llima partida en quarts.



 Bon profit!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario