lunes, 24 de abril de 2017

BUNYOLS DE VENT

Avui us presente altra recepta que pugueu fer amb els vostres xiquets. Recepta típica a la Quaresma en la Comunitat Valenciana, però que pugueu fer quan vulgueu.

Sabeu d’on provenen els bunyols de vent?
Una hipòtesi sobre el seu origen és aquesta: Si fem cas del "coneixement compartit", creiem per deducció que l'origen i objectiu dels bunyols de quaresma era endolcir, o premiar, les penúries i abstinència que patien les persones durant el temps de quaresma, quan durant set setmanes no es podia menjar res que provingués d'animals de sang calenta. D'aquí també que el primer dia que s'elaboren és el Dimecres de Cendra i el darrer, el Divendres Sant. Dues dates que, segurament, també expliquen per què aquest dolç, segons marca la tradició, només es menja aquests dos dies de la setmana, encara que això, no deixa de ser una altra hipòtesi.

Preparats cuiners, que comencen!!!!
INGREDIENTS:
·         65 grams de farina.
·         40 grams de mantega.
·         2 ous.
·         125 mililitres d’aigua.
·         Sucre.
·         Oli.
·         Sal.
Amb aquestes mides us sortiran uns 25-30 bunyols.
PREPARACIÓ:
1.    Posem en un cassó l’aigua amb la mantega i un polsim de sal.
2.    Quan arrenque el bull, parem el foc i hi afegim la farina tota de cop.
3.    Remenem bé fins que quede tot integrat i la massa que no s’enganxe a les parets.
4.    Afegim els ous d’un en un i els integrem bé a la massa.
5.    Quan està ben llisa, ja podem fregir-los.
6.    En un cassó o paella posem oli (abundant) a escalfar. Jo faig servir un cassó de poc diàmetre per no haver-ne de gastar tant.
7.    Amb una cullereta, prèviament mullada amb l’oli calent (perquè la massa no s’enganxe), anem tirant boletes de massa a l’oli.
8.    Veureu que s’inflen (de vent) ràpidament, arriben a doblar el seu volum.
9.    Quan els veiem rossos de la part de sota, si no s’han girat sols, els donem la volta.
10. Un cop fregits els anem posant en un paper absorbent per treure l’oli.
11. Finalment, els posem a una safata, tirem sucre per sobre i quan estiguen freds, n’hi tornem a tirar una mica més i ja els podem servir.

Espere que us agraden!

Bon profit!

No hay comentarios:

Publicar un comentario