Com tasca final de la nostra
unitat farem un receptari, amb aquesta intenció, al llarg de la unitat us
proposarem diferents receptes típiques de la Comunitat Valenciana. Una bona
opció és cuinar pares i fills junts o preguntar a les àvies receptes típiques
de la Comunitat Valenciana.
Avui us presente una recepta
que pugueu fer junts pares i fills. Es tracta de l’Orxata. És una recepta molt senzilla i, a més a més,
podreu gaudir d’una beguda riquíssima i típica a la Comunitat Valenciana.
Un poquet d’história…
Conta una
llegenda que una jove va donar a tastar una beguda blanca i dolça al Rei
d'Aragó Jaume I, qui molt complagut pel seu sabor, va preguntar: "Què és
açò?", i la jove va respondre: "És llet de xufa", a la qual cosa
el rei li va replicar dient, "Això no és llet, això és or xata!",
d'on alguns atribuïxen el nom a esta beguda.
Llegenda o
realitat, l'orxata és una beguda l'essència de la qual és la xufa, tubèrcul
típic de l'horta valenciana. I no sols Jaume I el Conquistador va quedar
fascinat amb aquest xicotet aliment.
L'orxata de
Xufa de València, que tradicionalment es considera una beguda refrescant,
és més que això, un producte refrescant i imprescindible en la dieta
mediterrània pels seus innumerables beneficis per a la salut.
Preparats cuiners, que comencen!!!!
INGREDIENTS:
- 250 grams
de xufla.
- 1 litre
d’aigua.
- 100
grams de sucre o edulcorant en pols.
- Media branca de canyella.
PREPARACIÓ:
- Rentar bé la xufla i posar-la en remull el dia abans.
- Escórrer bé la xufla.
- Triturar la xufla amb la batedora juntament amb la canyella i el sucre.
- Afegir la meitat de l’aigua i tornar a triturar.
- Afegir la resta de l’aigua i barrejar bé.
- Colar tot per un colador ben fi, premsant bé per tal d’extreure’n tot el suc. Va molt bé utilitzar dos coladors: primer un no tan fi i després un colador tan fi com siga possible.
- Deixar a la nevera fins al moment de servir, perquè estiga ben fresqueta.
Ara solament quedar gaudir de la recepta elaborada.
Bon profit!
Espere els vostres
comentaris.
No hay comentarios:
Publicar un comentario